Duiktips op Bali!

Ben jij een duikliefhebber of ga je op vakantie naar Bali? In beide gevallen raden we het aan om eens te gaan duiken op Bali. In de wateren rond dit tropische eiland kom je schitterende plekken tegen waar je een onvergetelijke duik- en snorkelervaring opdoet. Op deze pagina ontdek je daarom enkele plekken waar je zeer goed duikt.

Wat zijn de beste plekken?

Er zijn verschillende plekken waar je goed kunt duiken op Bali. Je kiest er zelf voor om helemaal op eigen houtje naar een plek te gaan om daar te duiken of met een georganiseerd groepje mee te gaan. Over het algemeen kom je op mooiere plekken door met een groepje mee te gaan wanneer je de plekken zelf niet kent. Hieronder ontdek je de mooiste:
• Nusa Lembognan en Penida. Niet direct op Bali zelf, maar naast Bali zijn een paar kleine eilandjes gelegen, genaamd Nusa Penida en Nusa Lembognan. Deze schitterende eilanden zijn minder toeristisch, maar het belangrijkste is dat je er juist mooie duikplekken hebt. Zo vind je bij Nusa Penida een plek waar je mantra’s tegen kunt komen. Deze plek heet niet voor niets Matrapoint. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten op Bali. Ook crystal bay is een prachtige plek.
• Een andere plek is bij de Liberty Ship Wreck. In de zee voor de kust van Tulamben (op Bali) ligt namelijk een gezonken schip op de bodem. Dit zorgt ervoor dat het een gewilde plek is geworden voor duikers. Heb jij een onderwatercamera bij je? Dan is dit absoluut de plek om je camera uit te proberen.
• Verder kom je in het noorden van Bali nog meer plekken tegen waar je goed duikt. Een van de plekken is bij Barat National Park. Dit is te vinden in het noordwesten van het eiland. Dit is tegenwoordig een beschermd natuurgebied, waardoor het geschikt is voor toeristen om te duiken.
• Tot slot ga je voor een goede duikplek naar Gilimanuk. Dit is ook aan de westkust gelegen. In de wateren van Gilimanuk zijn veel zeldzame vissoorten te vinden.