De beste wateractiviteiten op vakantie

Hoe zuidelijker je op vakantie gaat, hoe groter de kans op een zonnige en zwoele zomervakantie. Er zijn talloze gezinnen die vouwwagens kopen en richting Italië, Frankrijk en Spanje trekken. Heerlijk in de zomerzon genieten van de Zuid-Europese culturen. Terwijl de een op zoek is naar een zogenaamde ‘zon, zee & relax’ vakantie, zoekt de ander avontuur en uitdagende activiteiten tijdens zijn kampeer vakantie. Maar waarom zou je deze twee zaken niet met elkaar combineren? Op naar het strand dus voor de beste wateractiviteiten! Daarna heb je alle tijd om te relaxen met een boekje.

Suppen in de branding

Hop de zee in! Het is tijd om te gaan suppen in de branding! Suppen wordt ook wel peddelsurfen of stand-up paddle surfing genoemd. Deze laatste naam zegt het al: tijdens het suppen sta je rechtop te peddelen op een golfsurfplank. Oefen eerst je ‘sup moves’ in de branding, vervolgens kun je proberen om wat grotere golven te trotseren. Suppen is ontzettend ontspannend en je hebt het snel onder de knie. Leuk om met het hele gezin te doen dus! Wil je voordat je op vakantie gaat al kennismaken met het suppen? Dat kan! Solbeach, een strandtent Scheveningen, biedt suplessen op zee aan. Bespreek je ervaringen na afloop op het terras met een hapje en een drankje. Nu kan je vakantie naar het zuiden écht beginnen!

Golfsurfen in Frankrijk en Spanje

Met een groep vrienden of vriendinnen heb je bedacht om je vakantie in Frankrijk of Spanje niet alleen maar op je handdoek door te brengen. Dit jaar gaan jullie voor een actieve strandvakantie op het surfbord! De westkust van Frankrijk en Spanje leent zich perfect voor een golfsurfvakantie. Tevens is het erg leuk om met een groepje te beginnen aan deze watersport. Samen kun je namelijk veel voordeliger een les volgen én samen door de golfen ploeteren is natuurlijk veel leuker dan alleen! De beste golfspots voor beginners zijn: Plovan, L’Amelie en Mimizan in Frankrijk en Fuerteventura en San Sebastian in Spanje.

Waterskiën voor de actionseeker

Op de waterski’s sjees je achter een boot het water door. Op en top actie en je geniet met volle tuigen van de snelheid en het fijne zonnetje op je huid. Een goede plek voor het uitoefenen van deze watersport zijn de Italiaanse meren. Zo zijn er rondom het Comomeer en Gardameer goede scholen met instructeurs te vinden om de fijne kneepjes van het waterski-vak te leren. Tevens zijn er fantastische campings met een prachtige natuur te vinden rondom deze meren.